Om oss

Vi har arbetat med positioneringskuddar under snart 15 år och har under den tiden fått möjlighet att bygga upp stor kunskap kring positionering med kuddar. 

Den nära kontakten med personer som behöver vår hjälp är en hörnsten i vår verksamhet. Den kunskap vi delar med oss av bygger på det förtroende våra kunder har visat oss genom åren. Vår bakgrund är varierad och bred med praktisk erfarenhet från arbete inom sjukvård, rehabilitering och utveckling av hjälpmedel.

 

  • Våra produktspecialister Annika Salminen, Maria Jonsson och Petra Sandsten har lång erfarenhet inom vård och omsorg. Annika och Maria är legitimerade arbetsterapeuter. Annika med mångårig erfarenhet som distriktsarbetsterapeut och Hjälpmedelskonsulent.
  • Petra har erfarenhet från vuxenhabiliteringen och har under många år varit central i produktutvecklingen av TUMLE flytkuddar från sin tjänst som ansvarig för bland annat bassängverksamheten vid habiliteringen i Örebro.
  • Maria Jonsson har sedan september 2015 varit marknadschef, för att från 1 mars 2017 också tagit över som VD efter Torbjörn Måård. Med mångårig bakgrund som resandesäljare med vård och omsorg som kunder har Maria vidareutbildat sig inom marknadsekonomi vid IHM business.
  • Marie Rehn är spindel i nätet och ansvarig för kundtjänst. Marie utbildade sig som arkeolog, men har också bakgrund inom äldrevården. Under många år har Marie tagit hand om våra kunder i vår hjälpmedelsbutik.
  • Ekonomiansvarig är sedan hösten 2017 redovisningskonsult Kerstin Schlüter.

 

 

Allt sedan vi träffade på TUMLE kudden i Danmark 1995 och fick ansvaret för försäljningen i Sverige, har vi haft ett nära och förtroligt samarbete med producenten av kuddarna. Våra svenska kunder har därför stort inflytande över TUMLE kuddens egenskaper, då i stort all produktutveckling bygger på erfarenheter bland våra kunder.

Vårt arbete över  landet är organiserat i tre distrikt från norr till söder:

  • Norra distriktet har Maria Jonsson och Petra Sandsten delat ansvar för.
  • Mellersta distriktet sköter Petra Sandsten.
  • Södra distriktet är Annika Salminens ansvar.

Alla tre finns större delen av sin tid på vägarna för att hjälpa till med produktvisningar, leda utbildningsdagar men framför allt för att hjälpa till vid utprovning av TUMLE kuddar, oftast tillsammans med hjälpmedelsförskrivare och vårdteam.

Sjukhustandvården ställer speciella krav. I ett sammarbete med Mun-H-Center vid Odontologen vid Sahlgrenska i Göteborg har en serie TUMLE kuddar för tandvården utvecklats, TUMLE dentalkuddar.

Under senare år har vi uppmärksammat problematiken med hjälpmedel för personer med okontrollerade rörelser. Gemensamt för denna grupp är att de ofta utvecklar mycket starka krafter, vilket ställer speciella krav på hjälpmedel. Vi har samlat denna produktgrupp under namnet HS produkter.